Bepaal je koers

ImageWat is Identity Compass en wat doet het?
Identity Compass is een meetinstrument. Identity Compass meet ondermeer hoe mensen denken (informatie tot zich nemen en verwerken), zich gedragen en ontwikkelen, zich motiveren en beslissingen nemen in (werk)situaties.

Wij zijn van mening dat het beter is om te begrijpen wat maakt dat je bepaalde dingen doet- waardoor je ze kunt veranderen of juist niet- dan dat je in een hokje wordt geplaatst. Identity Compass onderscheidt zich van veel andere methoden doordat het mensen niet in vooraf gedefinieerde types of categorieën probeert in te passen.

Hoe werkt het?
Identity Compass wordt je per e-mail als interview toegestuurd; je kunt de vragen thuis op de computer op je gemak invullen. Na het invullen mail je het interview terug aan ons.
Het resultaat van het interview bestaat uit de antwoorden die jij hebt gegeven op de verschillende vragen. Door een scherpe analyse van jouw antwoorden ontstaat een profiel. In dit profiel worden jouw kwaliteiten en punten waar je je in kunt ontwikkelen benoemd; dit bespreken we tijdens het analyse gesprek.
Je krijgt jouw profiel ingebonden mee naar huis.

Waar is Identity Compass op gebaseerd?
Identity Compass is gebaseerd op 50 zogenaamde metaprogramma’s. Metaprogramma’s zijn- veelal onbewuste- voorkeuren met betrekking tot ondermeer informatieopname, informatieverwerking en de beoordeling van informatie, gedrag, belangstelling, besluitvorming, werkstijl en planningstijl.

Wanneer gebruik je Identity Compass?
In zijn algemeenheid gebruik je Identity Compass, net als elk ander meetinstrument, om te ontdekken waar je kwaliteiten liggen. Of je bent nieuwsgierig en wilt jezelf verder ontwikkelen. Misschien weet je de juiste richting niet. Uit de praktijk blijkt dat Identity Compass door particulieren onder andere gebruikt wordt voor:

  • Zelfreflectie of het krijgen van inzicht in jezelf;
  • Ontwikkeling;
  • Ziekteverzuim; waarom ben ik ziek? Waarom heb ik geen zin om terug aan het werk te gaan?
  • Op zoek naar een nieuwe baan;
  • De volgende stap in je carriere;
  • Het bepalen van de juiste opleiding;
  • Het verbeteren van je eigen communicatie;
  • Coaching.