Vergoeding van kosten

Particulieren die de kosten voor (loopbaan)begeleiding zelf betalen, kunnen deze opvoeren als studiekosten. Voorwaarde is dat de studie tot doel heeft de arbeidspositie te verbeteren. Het aftrekken van scholingskosten ter verbetering of het op peil houden van kennis en vaardigheden die nodig zijn voor de huidige functie, zijn ook toegestaan. Neem voor meer informatie even contact op met je accountant of met de Belastingdienst.

ImageAls je een uitkering ontvangt dan kun je bij het UWV informeren of je coaching mag inzetten en vergoed krijgt ten behoeve van herstel en reïntegratie. Kijk voor meer informatie even op de site van UWV of neem contact met ze op.

Voor werkgever zijn studiekosten doorgaans aftrekbaar omdat de te volgen opleiding ertoe bijdraagt de werknemer te helpen de functie beter te vervullen. Indien een coachingstraject wordt opgezet om iemand beter te doen functioneren, dan zijn de daarmee samenhangende kosten aftrekbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan managementtrajecten waarbij werknemers een cursus volgen of coaching krijgen als voorbereiding op een volgende functie. Neem voor meer informatie even contact op met je accountant of fiscaal adviseur.