De Professional Scan

De Professional Scan: breng talent in de organisatie in beeld
Mensen zijn één van de grootste financiële posten van een organisatie. Zij vormen ook het grootste kapitaal, waar je het beste rendement uit wilt halen.
Mensen kunnen meer dan ze denken en kwaliteiten zijn niet altijd zichtbaar. De Professional Scan meet, zoals de naam al doet vermoeden, de ontwikkelingsmogelijkheden van medewerkers tot ware professionals binnen hun functie of naar een andere functie. De Professional Scan wordt ook veel gebruikt om het functioneren van teams te verbeteren.

De Professional Scan stelt situatiespecifieke vragen over de inhoud van een (toekomstige) functie. Het meet ondermeer hoe mensen denken (informatie tot zich nemen en verwerken), zich gedragen, zich motiveren en hoe zij beslissingen nemen in werksituaties. Het resultaat is een analyse met een strategie die de medewerker, manager of coach kan hanteren om kwaliteiten optimaal te ontwikkelen.


Wanneer gebruik je de Professional Scan?
De relaties van Sjouerman Coaching gebruiken de Professional Scan hoofdzakelijk om inzicht te krijgen in de kwaliteiten en ontwikkelingsmogelijkheden van medewerkers. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan:

  • Het objectief meten van talenten in de organisatie;
  • Het achterhalen van de persoonlijkheid, drijfveren, competenties, ontwikkelpunten en veranderingsbereidheid van medewerkers;
  • Het begeleiden van medewerkers in hun loopbaan;
  • Het verbeteren van de interne communicatie;
  • Het inzetten van coaching.


Wat levert het je op?
Relaties van Sjouerman Coaching geven aan dat zij door het gebruik van de Professional Scan profiteren van:

  • Tijd. De kwaliteiten van medewerkers worden optimaal benut. Het werk wordt op de meest efficiënte wijze uitgevoerd.
  • Zekerheid. De juiste persoon in de juiste functie. Met als gevolg gemotiveerde medewerkers, een hoge loyaliteit naar de organisatie en een laag verloop.
  • Imago. In staat zijn medewerkers intern goed te plaatsen en te begeleiden heeft een positieve uitstraling naar de arbeidsmarkt, leveranciers en klanten.
  • Geld. De beschikbare budgetten voor opleiding, begeleiding en coaching kunnen nauwkeurig worden toegewezen aan individuen, teams en/ of afdelingen.