De PreScan

De PreScan: meet de geschiktheid van kandidaten voor een functie
Het werven en selecteren van kandidaten voor een openstaande functie is een kostbare aangelegenheid. Je bent dus gebaat bij een proces dat ervoor zorgt dat de slagingskans zo hoog mogelijk maakt.
De PreScan geeft je tijdens een (interne) sollicitatieprocedure een objectieve en concrete analyse over de geschiktheid van een kandidaat voor een beoogde functie. De vaardigheden en kwaliteiten van de kandidaat worden afgezet tegen de eisen van het functie- of competentieprofiel. De mate waarin een kandidaat succesvol zal zijn in de functie wordt daardoor voorspelbaar.

De PreScan wordt online uitgevoerd. Hier is voor gekozen om organisaties zelf te laten bepalen waar en wanneer kandidaten worden gescand. Zo kan de scan bijvoorbeeld ingevuld worden vanaf de werkplek (interne kandidaten), vanuit huis of bij het bedrijf voorafgaand aan het sollicitatiegesprek. Het laatste is mogelijk doordat de resultaten direct beschikbaar zijn voor de persoon die het sollicitatiegesprek met de kandidaat voert.


Wanneer gebruik je de PreScan?
De relaties van Sjouerman Coaching gebruiken de PreScan hoofdzakelijk wanneer snel een kwalitatieve inschatting van kandidaten moet worden gemaakt. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan:

  • Doorgroei van interne medewerkers naar een andere functie;
  • Het selecteren van kandidaten tijdens een (interne) sollicitatieprocedure.


Wat levert het je op?
Relaties van Sjouerman Coaching geven aan dat zij door het gebruik van de PreScan profiteren van:

  • Tijd. Het invullen van de PreScan voorafgaand aan de eerste sollicitatieronde is een kwalitatieve methode van voorselecteren die sneller is dan het beoordelen van stapels CV’s.
  • Zekerheid. De PreScan geeft objectief de kwaliteiten en vaardigheden van de kandidaat weer. Dit in tegenstelling tot een subjectief oordeel van een persoon, hoe ervaren deze ook is.
  • Geld. Het bedrag van de PreScan is een fractie van de kosten van het doornemen van een CV en het voeren van een sollicitatiegesprek.
  • Gemak. Op elk willekeurig moment kan de PreScan worden ingezet, ongeacht waar de kandidaat of de interviewer zich bevindt.