Sollicitatieblunders

Heb je gehoord van de sollicitant die aan zijn oksels rook terwijl hij naar de ruimte liep waar het sollicitatiegesprek zou plaatsvinden? Of die van die sollicitant die de manager om een lift naar huis vroeg na het gesprek?

Het klinkt misschien als grap, maar deze voorbeelden werden genoemd in de jaarlijkse sollicitatieblunder enquête van CareerBuilder.com. De enquête werd gehouden onder meer dan 3.000 managers die regelmatig sollicitanten op gesprek hebben.

De top 10 van meest ongewone sollicitatieblunders:

  1. Kandidaat beantwoordde de mobiele telefoon en vroeg de selecteur haar even alleen te laten omdat het een 'privékwestie' betrof.
  2. Kandidaat vertelde de selecteur dat hij de baan niet lang zou uitoefenen omdat hij dacht in aanmerking te komen voor de erfenis van zijn oom als deze zou overlijden- "en zijn oom zag er de laatste tijd niet zo goed uit."
  3. De kandidaat vroeg de selecteur na het sollicitatiegesprek om een lift naar huis.
  4. Kandidaat rook aan zijn oksels op weg naar de ruimte waar het sollicitatiegesprek zou plaatsvinden.
  5. Kandidaat zei dat ze geen voorbeeld kon overleggen van een document dat ze geschreven had omdat alles wat ze geschreven had voor de Veiligheidsdienst was geweest en het daarom als "vertrouwelijk" werd bestempeld.
  6. Kandidaat vertelde de selecteur dat hij ontslagen was door zijn laatste werkgever omdat hij zijn baas in elkaar had geslagen.
  7. Toen de kandidaat voorafgaand aan het sollicitatiegesprek iets te eten werd aangeboden gaf hij aan dat hij geen vet eten wilde voordat hij uit drinken ging in het café.
  8. Een kandidaat die op gesprek kwam voor een financiële functie gaf aan dat hij meer een "people person" en niet een "numbers person" was.
  9. Kandidaat trok het toilet door terwijl hij een telefonisch sollicitatiegesprek voerde met de selecteur.
  10. Kandidaat pakte een haarborstel uit haar handtas en begon haar haar te borstelen tijdens het gesprek.

Werkgevers geven daarnaast aan dat de grootste fout die gemaakt wordt het niet verzorgd gekleed naar een sollicitatiegesprek komen.
Negatief praten over de huidige of vorige werkgever komt met stip binnen op 2 and op 3 wordt het ongeïnteresseerd overkomen tijdens het gesprek genoemd. Andere fouten die gemaakt worden zijn arrogant overkomen, het niet geven van duidelijke antwoorden op vragen en het niet stellen van goede vragen.

Toen ik (Meike) nog werkzaam was als HR Manager verbaasde het mij altijd wanneer een kandidaat zelf niet zijn cv bij zich had. Het is meerdere malen gebeurd dat een kandidaat op zijn kop probeerde mee te lezen op het cv dat voor me lag of vroeg of hij het 'nog even na mocht kijken omdat hij het niet precies meer wist.'

"Als een kandidaat negatief overkomt, de schuld van keuzes zoekt buiten zichzelf of niet voorbereid naar het gesprek komt, zorgt dit voor een rode vlag bij werkgever,"zegt Rosemary Haefner van CareerBuilder.com.

Bron: CareerBuilder.com